Miércoles, 31 Octubre 2018 17:19

Visca la vida! de Pino Cacucci.

Escrito por

Les primeres impressions que reps després de veure aquesta tremenda portada dissenyada per Tres voltes rebels per a aquesta edició de Visca la Vida! de Pino Caccuci es multipliquen en submergir-te en el llibre. En un format còmode aquesta publicació ens ofereix un monòleg vibrant, de subgirs temàtics i de contínua exaltació de les experiències viscudes. Concebut per a una obra teatral de 4 personatges amb Diego de Ribera, Leon Trotski, Frida Kahlo i la seva germana Cristina queda com un hipnotizante relat fictici en primera persona d'una Frida marcada per la seva contínua relació amb la Pelona (la mort) i la seva eterna predisposició i esperança per robar-li temps  adjudicar-ho a compte de la seva pròpia vida.
Trobem, per tant, una Frida Kahlo que recrea la seva vida, el seu amor, les seves relacions, les seves militàncies, les seves elucubracions sense el major tipus de pudor, exaltant “la vida en tota la seva feridora tendresa”.
Pino Cacucci li atorga al text una increïble gestualitat que emana entre expressions i paraules que deixen un retrat d'una Frida enriquida per les seves contradiccions, rebel i valenta davant d'un dia a dia de dolències, empoderada i que, malgrat veure's com una inadaptada, només s'enforteix.
La veu de Frida no només ens mostra l'íntim sinó que aprofitant la seva veu i experiències ens parla d'altres temes que perviuen com la relació amb els homes i el masclisme, la relació directa entre la vida i la mort, la sexualitat i la militància política, les controvèrsies socials i l'obcecació de l'Home de convertir els somnis en malsons del que deia:


per als beats tu i jo som sacrílegs, per a la gent com cal som obscens, per als capitalistes som subversius, i per als comunistes somlacais del capitalisme…

Un llibre breu i intens, amb una lectura àgil i ràpida que et restableix i que et fa partícip del crit de Frida de Visca la vida!
Visca la vida!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Las primeras impresiones que recibes tras ver esta tremenda portada diseñada por Tres voltes rebels para esta edición de ¡Visca la Vida! de Pino Caccuci se multiplican al sumergirte en el libro.  En un formato cómodo esta publicación nos ofrece un monólogo vibrante, de subgiros temáticos y de continua exaltación de las experiencias vividas. Concebido para una obra teatral de 4 personajes con Diego de Ribera, Leon Trotski, Frida Kahlo y su hermana Cristina queda como un hipnotizante relato ficticio en primera persona de una Frida marcada por su continua relación con la Pelona (la muerte) y su eterna predisposición y esperanza por robarle tiempo para adjudicárselo a cuenta de su propia vida.

Encontramos, por lo tanto, una Frida Kahlo que recrea su vida, su amor, sus relaciones, sus militancias, sus elucubraciones sin el mayor tipo de pudor, exaltando  “la vida en toda su hiriente ternura”.

Pino Cacucci le otorga al texto una increíble gestualidad que emana entre expresiones y palabras que dejan un retrato de una Frida enriquecida por sus contradicciones, rebelde y valiente ante un día a día de dolencias, empoderada y que, pese a verse como una inadaptada, sólo se fortalece.

La voz de Frida no sólo nos muestra lo íntimo sino que aprovechando su voz y experiencias nos habla de otros temas que perviven como su relación con los hombres y el machismo, la relación directa entre la vida y la muerte, la sexualidad y la militancia política, las controversias sociales y la obcecación del Hombre de convertir los sueños en pesadillas de lo que decía:

para los beats tu y yo somos sacrílegos, para la gente como debe de ser somos obscenos, para los capitalistas somos subersivos y para los comunistas somos lacayos del capitalismo...

 

Un libro breve e intenso, con una lectura ágil y rápida que te restablece  y que te hace partícipe del grito de Frida de ¡Viva la vida!

Aquí comienza tu camino a la jungla. Inscríbete a nuestra newsletter.
Please wait
Esta obra está bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivar 4.0 Internacional.
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.
Más información De acuerdo